"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Muhasabah Syukur | Semangat pekerja OKU.

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Sunday, 11 July 2010

Salam ukhuwah...
Siang tadi sempat aku berjalan2 membeli belah sedikit.(mentang2 elaun dh dapat). Waktunya perginya dh petang. Orang dah nak balik kita baru nak keluar. Niatnya nak temankan kawan aku yang nak beli barang dia. Barang dah rosak, kene tukar la kan. Sambil2 tu, aku pun cari barang aku dan srvay skit2 barang2 impian | kononnya.
Lokasi kami mcam student2 uia lain, di Berjaya Times Square. Mana2 ceruk ade je budak uia, dari Gombak dan Pj, mgkin dari nilai pun ad.tapi jarang mgkin. Ramainya orang duk mncari barang2 di jualan murah, pc fair pun ada. Nak citenya time aku makan tghari+malam skali, breakfast roti je kat bilik, nk jimat, kene makan tghari+malam skaligus. Kat restoran tu, kalau tak silap aku semua pelayan tak termasuk cashier adalah oku. Dari sudut pemerhatian, dorg semua cakap dgn bahasa isyarat. Jgn tanya kat mana restoran tu, tp kalau org dh biase dgn tmpat tu, mgkin dh tahu kot. Dorang berkomunikate dgn bagus skali. Hurm, tambahan buat keje lain lagi,tlong budak2 kecik basuh tanganla etc.
Kat sini nak citenya, semangatnya diorang bekerja walaupun diorang takdpt seperti mereka yg kat luar sana dapat. Sebenarnya aku tersentuh tngok dorg ni tadi. hurm, sensitif kan? nk buat camne, xleh ar bende2 camni. Ape-apepun doa aku dorg senang buat keje, lancar dan sentiasa dirahmati Allah. BERSYUKURLAH APA YG KITA ADA...

"Dan ingatlah tatkala Tuhanmu memaklumkan sesungguhnya jika bersyukur pasti Kami akan menambah nikmat kepadamu dan jika kami mengingkari nikmatku maka sesungguhnya azab-Ku amat pedih.: | Ibrahim: 7

*bALIK uia tadi jam 11malam, lalu selamba je depan pak guard. huh..alhamdulillah sangat2.tak taula kalau kene saman, abisla aku.huh. Dahla pegang discipline.he2.


2 perkongsian

  1. ptt kena saman je :DD

     
  2. marzuqi Says:
  3. xbaik cakap camtu..

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor