"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Hayati lirik | Akan Ku Jumpa

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Friday, 4 February 2011

Bismillahirahmanirahim...
Baru2 ni terjah blog sahabat, dia pasang lagu ni kat blog dia. Best! Tapi sekarang dah tukar, so rasa nak dengar lagi. Biasanya kalau dalam bilik pun, laptop ni akan jadi main laptop untuk lagu2. Bukan stakat lagu lah, buat keje pun laptop ni jadi mangsa walaupun 5 orang ad laptop dari 7 orang in my room, tapi sbb printer just laptop ni je disambungkan., itulah nasibnya..huh. Lagu yang dipasang berulang2 boleh buat rumates hafal. haha. Jangan bimbang, biasanya saya selitkan dengan ayat2 Allah juga, mathurat dll, takdelah pasang lagu je memanjang. Kalau lagu pun, nasyid je pun.

Rasa keinsafan bila fahami lirik satu2. Ni baru lagu. Kalau AYAT, lagilah kan. hurm. So, saya bawakkan untuk perkongsian bersama. Tapi tengok la, kalau anda minat, terpulang. Saya tiada punya hak untuk memaksa minat anda. hee. Lagu ni memang soal cinta, tapi Cinta Pada Tuhan. Yang mencipta.



Akan Ku Jumpa

Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
Langkahku mencari Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
Bila mengenali erti Cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin Teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
Mataku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
Untuk mengejar diriMu




Gratisan Musik

3 perkongsian

  1. kasihilahi Says:
  2. membawa maksud yang sangat mendalam~

     
  3. Marzuqi Says:
  4. BOLEH JADI..hee

     
  5. kasihilahi Says:
  6. macam2 boleh jadi..=)

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor