"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Secebis kata...

Ditulis oleh ...:: MeNiTi HaRi ::... Sunday, 25 October 2009


Alhamdulillah...
Cuti dah berakhir, esok start sem 2. tak sabar nak teruskan perjuangan ni. Pesal aku kata Alhamdulillah tue? Sbb, cuti ni takde apa-apa yg tak diingini berlaku, aku bahagia je(kakfarihah yg ckpla), satu lagi aku smpat renew tarikh buku. Astafirullah, lupa mmg betol2 lupa, on9 tiap ari, tapi lupa nk renew buku, jap tadi baru ingat bila TERtngok pamplet lib, kalau tak kene block la aku. taknakkk...

Alhamdulillah...
Semalam aku TERjumpa sorg bdak cina, haha..ni kawan aku ler,kawan lama,jmpe kat sebuah kedai. Ish, bkan main dia berfesyen, rambut dye, kuku caler(coloured). Nak tegur dia,dia bukan Islam pun, tapi aku tegur jugak. Tapi ntah kenapa aku risau sngt kwn cina ni sorg, diani jalan sorg2 dan sedikit kebudak-budakan dan ad asma'. Pelah aku nak risau kat org, pandai2 lah dia kan tapi tulah, risau jee memandangkan dia tu kawan aku walaupun dia tu bukan islam. Sesama makluk, lagipun aku kenal sangat, parents dia pun dh kenal dgn parents aku.


Hari ni sepatutnya aku dh kene ada kat kampus, meeting n tampal poster. Aku lead bahagian ni tapi tak dtg lak, dhlah patner aku pun xleh dtg, ad test driving katanya. mmg tunjuk perangai x elok lgsung kami ni.huh. maaf yerk.. aku pun xtwu nk ckp ape da..nak nulis pjg2 pun xde pe nk dnulis...nak bagi tazkirah pun, aku tak layak, bku yg dibaca pun lom khatam dgn sempurna.


Cuti ni aku bwat ape yerk?cuti ni selain bwat2 bodo dan selain jadi patung kt rumah, aku gi la jejalan skit. gi skolah, ad bacaan quran dgn extj yg cuti+org kuat PIBG, jumpe cikgu2, jumpe bdak2, junior aku, gi renew mykad, dh 18taun kan.he2, gi buat hal dgn kawan2 yg cuti 4,5 kali, lawat kawan sakit, jumpa org tu, jumpe org ni, kawan lama, kawan baru pun ada dll la. terlalu 'banyak' nk ditulis. ERM, kawan2 matrik baru je pulang k kg, x sempat nk jumpe semua.. takpela, raya haji ni. mintak2 cuti pnjg la skit..kadang2 kenangan kat skolah dulu terlintas kat fikiran, seronoknye, ustzh2 dgn celotehnye mgate dgn kiasan, cikgu2 lain pun, erm happy je. dulu pejabat slalu jadi medan aku lepak selain surau, bilik guru dan dewan2 yg ada angin. yelah Malaysia ni panas, so kene carilah tmpat yg ade air-cond, kipas super power kuat gitu. duk lam kelas sejuk tu sejuk, tp memandangkan banyak buku+bising+muka owg2 stress= jadi panas jgak. hik. nntilah msuk taun depan, dpan bru aku bwat crite sal skoloh ni. ape yg dibuat pagi2, dtg awal, dtg lewat, masuk assmbly, ponteng tu, ini, tido dlm kelas.hehe. dan mcm2 lagi.

3 perkongsian

  1. fAriHaH Says:
  2. eh,ader nama akak..huhu..kak tgk awk bahagia..awk jer tau aper yg sbnrnyer..tapi kan,kalu nak bahagia,jg hubungan dgn Allah n hubungan ngan manusia..insyaAllah bahagia..macam akak slalu pesan,jg dri,iman dan hati..:)

     
  3. akhmarzuqi Says:
  4. betol2 kak.
    tpi setiap owg ade ujian yg Allah bagi."Allah tidak akan membebani seseorg selain termampu olehnya" al-baqarah, 286.Kadang2 kita rasa kita dah terbeban dgn masalah, bebanan dlm kehidupan, tapi kita silap,kita berkejar2 untuk ke hadapan sehingga kita tak berpaling ke belakang, sebenarnya kalau kita berpaling ke belakang, kita akan lihat, ramai lagi mereka2 yg susah, mgkin diorg tak bahagia walaupun dlm figure wajahnya dilihat senyuman yg dibuat kemas tanpa ada rase syak kedukaan sdikit pun.
    hurm, dalam meniti kehidupan, kehadapan mmg perlu terus kehadapan, tpi jgn lupa berpaling ke belakang utk kita lebih hebat di hadapan..

     
  5. akhmarzuqi Says:
  6. betol2 kak.
    tpi setiap owg ade ujian yg Allah bagi."Allah tidak akan membebani seseorg selain termampu olehnya" al-baqarah, 286.Kadang2 kita rasa kita dah terbeban dgn masalah, bebanan dlm kehidupan, tapi kita silap,kita berkejar2 untuk ke hadapan sehingga kita tak berpaling ke belakang, sebenarnya kalau kita berpaling ke belakang, kita akan lihat, ramai lagi mereka2 yg susah, mgkin diorg tak bahagia walaupun dlm figure wajahnya dilihat senyuman yg dibuat kemas tanpa ada rase syak kedukaan sdikit pun.
    hurm, dalam meniti kehidupan, kehadapan mmg perlu terus kehadapan, tpi jgn lupa berpaling ke belakang utk kita lebih hebat di hadapan..

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor