"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Tema baru: Memperkaya Ilmu dan Pengalaman

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Monday, 5 April 2010



4.50a.m, dah ramai brothers yang bangun dan ada yang masih belum tidur. Skrg pun ada kedengaran 1 loceng jam berbunyi, tapi belum terangkat oleh tuannya.

TEMA: Memperkaya ilmu dan pengalaman - tema baru untuk blog ini. Blog yang bersahaja, sekadar perkongsian, penghayatan, muhasabah, penilaian diri sendiri dan pembaca. Sememangnya ada yang melalaian didalam blog ini, tapi jangan highlightkan bab itu, lihat pada kebaikannya. Kita tak sempurna untuk menilai hanya kebaikan, kebagusan sesuatu. Bertemakan tema terbaru, apa yang termampu aku ubah @ buat dalam blog ini i.Allah aku laksanankan, dari segi muhasabah dan pengajaran daripada ilmu dan pengalaman yang aku perolehi. Dalam blog ini, aku mungkin takkan terlepas daripada perkongsian, kerana perkongsian itu 'melegakan'. Moga kali ini lebih masyuk dan berjaya. Allahuamameen. *sihat.*

7 perkongsian

  1. LOO (o_o) Says:
  2. 4.50 am tak tdo ag ke. ni kes desperate sbb kafe tutup ke.ha,tu la tak ajak org..

    p/s; yup,pengalaman sgt berharga.share it wit others..

     
  3. sYaFuaD Says:
  4. InsyaAllah kte sme2 dptkn manfaatnye..

     
  5. marzuqi Says:
  6. to kakaisyah: sahurla kak.taula akak tu tido awal, pasti dalam jam 5 lebih nnti nset akak akan berbunyi dan ade tulis *hafiz mesti qiam!* btol kan?=)

    to syafuad: maaf sbb kekurangan aku neh.

     
  7. sYaFuaD Says:
  8. Kite nye tema dkat sme yek.. Aku Perkongsian Ilmu dan Pengalaman.. Kau lak, Pengkayaan Ilmu dan Pengalaman.. Tp xpe.. Aku suka.. >_<
    Btw, xpe, aku lg byk kekurgn bbnding dirimu.. Yg penting, kte smpaikn ilmu di dada kpd org laen.. Bak sbda Rasulullah, "smpaikan drpdku walaupun sebaris ayat".. Sahabat yg paling baik adalah sahabt yg sedia utk menerima setiap kekurgn sahabatnya.. Frenz 4eVa.. ^_^

     
  9. marzuqi Says:
  10. oh.yke.takpe.xde masalah..*haha*

     
  11. semoga usaha murni Akh diberkati Allah...
    terus berjuang!

    memperkayakan ilmu dan pengalaman...Akh kongsila ilmu2...dn pengalaman pastinya sbb Akh dah byk makan garam....dah tua...tua la..sbb b2 muda agi

     
  12. marzuqi Says:
  13. i.Allah, still tgah mencari ilmu dan mendapat pengalaman. harap dapat istiqomah dalam ilmu dan pengalaman yg baik2 saja ni..=)

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor