"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Katakan TAKNAK pada STRESS!

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Friday, 24 September 2010

Salam alaik...
Semalam aku abis exam lewat jam 4.30 ptg. Sebelum exam, aku dan kawan2 studio lain diminta pegi studio untuk ambik projek2 kami. Adoi, projek kali ni tak memberangsangkan la. argggggrrrrrr....TAKNAK STRESS!! knapela studio master aku straight sangat nihh.. projek lepas okay la skit... Hape lagi, aku nak re-do dan touch up yang mane aku rasa patot. Nak present time portfolio Day ni plak, nak kene prepare lagi, exam lagi hari yang sama. mane satu auu..EGGGRRRRRRRRRRR.......

Haritu KakRoy PERKIM Keb. call, jemput ke Jamuan Raya PERKIM Kebangsaan, tapi apakan daya, tarikhnya sama dengan tarikh exam, iaitu semalam, 23hb. Aku terpaksa tolak la jemputan tu. Ad la tu wakil pimpinan PERKIM UIA PJ pegi.(harap2 la, malu ar takdop)

Harini, 24hb, aku rancang nak kuar pegi repair printer kat S17, harap2 takla mahal repair nye. Perabih duit ar minggu ni. Printer ni mesti banyak kene guna time nak prepare portfolio Day, confirm ar. Pegi dengan kawan2 sebilik. Aku dah cakap kat dorg, aku tak ajak, tapi nak ikot jom, huhu..aku bleh gi sorang je, lagipun aku dh biase kuar sesorang. ican stand 4myself.

Esok plak, kalau takde aral melintang aku kene pergi UKM untuk diskusi mengenai program Jalinan Kasih 6. Hajat nak jemput UKM collaborate dengan kami. Banyak benefit sebenarnya, yang utama dapat share pengalaman, dorang tu orang dah tua2, umor dalam 23, 24 tahun, kami baru usia 18, 18 tahun. yea2..muda agi. mane tau, daat kenal orang2 UKM yang bagus2 akhlaknya, bleh taaruf, buat kawan. Berkawan kan bagus! o yeah. Tarikh program mungkin akan ditukar, sebabtu nak diskusi dulu. Kene buat preparation mantap2 ni. Budget 33k untuk program anak angkat di sebuah Perkampungan Orang Asli, di Banting Selangor. oO, Banting tempat hot skarang. Tempat kes pembunuhan Jutawan kosmetik. Tapi kat sana ada gak Kolej Mara Banting. Ad kawan aku dan mak sedara aku kat sana.


wahai makcik2, sape nak jadikan menantu ni bleh dh ni, bergaya dan pandai masak.hik3 (tetiba jumpa gambar ni, nak cari gambar dgn kekawan UKM benonye) seingat aku, time ni duk masak sayur untuk berbuka.
dlm pic dari kiri, aku, kaklong, ateh, ucu dan azwan. famili PERKIM Club.


Dah 2 hari aku blog walking kat blog senior fscc aku, bdak archi gak kat pj dulu. President fscc tu. fuh, banyak btol crite dia. Sakit mata aku duk baca. Kadang2 pengalaman dia ni lebih kurang je dengan aku, atau akan aku alami, sbbtu aku baca lu untuk sebarang kemungkinan. Bleh ar kalau berlaku nanti, aku tak gabra. Itulah bagusnya ada blog dan ada pengisian pengalaman atau cerita suka suki.

Semalam tido lewat tak rasa ape2 pun bila touch up projek, sedar2 dah guna hampir 3 jam masa. Tula kami, budak2 Seni Bina di UIA, orang lain tak paham kami, kami blajar dalam pressure setiap hari. Kadang2 rasa bagus gak bila pikir blajar on pressure, sebab kalau ad program atau dalam pressure, aku rasa dah biasa, tengok orang lain, dorg dah kelam kabut dah. Macam lipas kudung. (betol tak istilah ni?) Sedap mengata kan? haha. sekadar kiasan, supaya diri ini tabah.astfrullahalazim, beristifarlah.
Okla, mungkin itu sahaja sharing for this moment, nak study, tapi b4 that kene g s17 jap. kejap je.

6 perkongsian

  1. pressure can turn stone into diamond....

    fasobrun jamil...

     
  2. marzuqi Says:
  3. so, i can make diamond everyday la nyer..syukran b2.

     
  4. tu kata2 Teacher Salmi....

    absolutely right ya Akhi, be patient, and produce precious diamond....

    berkat kesabaran...

    isbir....inna ma'al 'usri yusra...sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan...(

    kehidupan penuh dengan ujian...nak tahan ujian perlu ada kesabaran...

     
  5. marzuqi Says:
  6. yup..isbir..
    syukran ukhti...

     
  7. dilin Says:
  8. jdilah assistant disipline,,cool je..xde strees! =)

     
  9. Marzuqi Says:
  10. Residential, Discipline and Welfare dah macam sebati dgn diri..hee tak tunjuk kat orang, supaya orang tak stress..Biarlah sorg tu nmpak stressannya, kalau 2-2, mgkin gaduh..Bak kata org, biar sorg api, sorg lagi air..saya lah air tu..huu..Avatar!
    Assistance Security tolong jalan2 kawal blog ni..:p

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor