"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Selesai! 1 perkara je baru.

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Friday, 24 September 2010

| Siap bang.
| brape ringgit?
| RM140.00
| Mak oi, mahal nyerrr...

just repair printer, tapi harga macam beli satu printer biase. printer ni bleh pakai buang agaknya. Betol ape yang abg2 aku cakap. Tapi sayang ar nak beli printer baru, yang ni nak campak kat mana, lagipun nak beli printer baru, mahal gak kalau nak yang setanding yang dah ada. kene tambah beratus2 ringgit lagi. kalau yang sekadar, pakai 2,3 bulan pastu jam, boleh ar.

| U silap kira kut, kira skali lagi bleh? boleh kurangkan lagi?

| ni pun pasang saya tak kasi charge, sudah kurang ma. (kata amoi tu, amoi pasang printer ooi)

| oklah. kesian gak tengok, habis kotor tangan dia. sorg2 plak tu.

Dah bawak sini, terpaksa la aku tukar cartridge tu, dah rosak! eggrr..kali ni nak jaga bebetol, ni sbb aritu time cuti tak simpan elok2 kot. terbukak je ink. takpela! nak siapkan koleksi report masuk kampung, nota2 aku dan kawan2 bilik dan untuk preparation portfolio ni, nak tak nak, terpaksa la repair. nnti cuti kene bawak balik smula la bende berat ni.

Balik tadi, ujan dah kurang, tapi nak pergi tadi ujan boleh tahan, rintik2 je. tapi time dh ada dalam digital mall tu, ujan lebat- kawan aku cakap la, sbb dia terkandas kat pintu utama uia,hu2. aku ni tak perasan dh dlm DM tu tak dgr ape2 kat luar. ooopss, lupa, aku pergi service kat digital mall je, dekat pun dekat, skali bayar WIMAX bilik aku. Pegi 3 org naik teksi. Pegi RM3.60, balik RM5.00. knpe tak sama? sbb pergi jalan pintas dan tak jam, balik tak ikot jalan pintas dan tambah plak dgn jam. takpe, ad org blanje.


DIGITAL MALL SEKSYEN 14. Silap tulis post lepas kat S17.**

Dalam teksi, kawan aku sorg dari kelantan dapat berita nenek dia tenat, kesian kat dia, kakak dia bagitau, mak dia tak kasi balik lagi kot tu, pastu ape lagi, siap2 untuk balik kelantan lpas sampai uia. Sampai uia, ad orang msg, nenek dia dah pergi selamanya. Innanillahiwainnahilahirajiun. Sunnatullah!

Balik2, kawan aku sorg lagi ni yang minat EPILOG SYURGA CINTA, duk download crite tu. huu. memang fanatic, jiwang budak ni. Tapi, tak couple ye! ulang skali lagi, dia tak couple! dlm bilik aku, insyaAllah semua dijaga Allah, tak couple2 nih, kecuali sorg tu. x clash2 agi.haha... sape dia? dia bukan leaders ar, dia biase2 je, kat bilik aku ni, ramai leaders sebenarnya
, aku pun baru perasan.ececece.. President 2 orang dah, frc, fscc, org kuat society abc ad gak. jadi, memang kalau weekend atau malam2, ad je yang takde dlm bilik, nak satukan kami, time tengok movi, makan2, solat berjemaah. alhamdulillah! Tapi kan AKU PUN TURUT SERTA TONTON. hik3. Best gak! kire 2 org ar minat cite ni. Ihsan dan aku, Faris pun minat, tapi kadang2 je tengok. BE MY SELF!


Banyak buang masa plak kat depan laptop. ayoyo..kene qada' ni, buang skit waktu tido. malam ni nak study dan touch up kalau ad semangat lebih. Esok, kemas studio, ad jemputan jamuan raya kat rumah org kuat PERKIM Keb. Kemudian ke UKM. So, masa esok mungkin padat. arrange2. stop here!

anak2 org asli banting/gambo smasa survaying... nak menari le tu. yg pakai tudung tu committee tau!

6 perkongsian

  1. printer rosak...ujian...
    sabar...

    salam takziah buat kwn Akh...
    ujian...sabar lagi....

    cite akasia syurga cinta....
    ni xleh sabar ni...
    masa raya aritu b2 ade tgk iklan dia....nk tgk..tajuk lbh krg mcm filem syurga cinta je...
    lama dh x tgk tv....
    lps exam ni boleh la ha

     
  2. marzuqi Says:
  3. crite dh tamat...
    tapi akh blom tngok lagi..
    nnti smulalah tngok online..

     
  4. la...ye ke Akh...
    hancur harapan b2...huu..
    b2 baru ingat nak tgk balik ni...
    kalau cari dekat U-tube jumpe ke...
    bukan ade sekerat2 ke Akh..

     
  5. Anonymous Says:
  6. cari kat tv3 punye web..ad.

     
  7. cari dkt U-tube x jumpe...x reti...jumpa hak ni je...

    http://myvitrd.blogspot.com/2010/08/free-download-drama-terbaru-tv3-2010.html

     
  8. marzuqi Says:
  9. bolehla tu...akh tngok kawan cari kat web tv3 jah...

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor