"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Berkenaan Kisah Semalam

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Saturday, 2 October 2010

1.10.10, jam 2.30 ptg. Masih dibilik, packing barang2 untuk dibawa balik. P1 WIMAX, Laptop, External, Pendrive, pakaian. Pakaian yg dibasuh, angkat di jemuran (jemur dlm blik je sbb dh takde org, sukati je jemur kt tmpt study). Koleksi buku, wak balik semua, letak kat kampung, nnti ada orang nak baca.
Sudah! Siap semua, bismillahitawakkal alaAllah... degangggg gggg ggggg !( bunyi pintu je tu).

Jalan2, pikir.."apa yg tertinggal ni, apa yang tertinggal ni". Cepat2 pikir. Area kampus dh lengang, xde orang dh nmpak bawak beg untuk balik. "Silap hari ker aku nih?" dalam hati bertanya sendiri. Jumpa kawan, datang dari luar nmpaknya. Tanya2, rupanya keluar makan kat warung mamat di Jaya One. Kesian bersorangan sama seperti aku. "Makan apa? maggie goreng." (kata aku dlm hati-baik buat sendiri je kalau makan bende tu, buat penat jalan jauh je).

Lepasi guard dengan mudah. (Aku tak pakai tagname fscc pun okay), bas mcam tau2 aku letih, kluar je bas muncul terus. Aku pun terus naik, ada tempat duduk. Aku duduk kat seorang lelaki. Tak ramai orang sewaktu tu. Dalam bas pikir lagi. "Apa yang tertinggal nih?" tuppp, "haaa, berus gigi! arggrr..." alamak, patah balik..bas dah gerak..eyssh, kene beli berus gigi barula ni. Kalau tak, x cantik la gigi aku. huh

Sampai di Kl Centre, beratnya beg. Rasa nak tinggalkan je dlm bas tu.(makcik, bleh letak sini tak beg?). Jalan2, pusing2 Kl Centre, gi beli berus gigi di kedai dekat dgn surau tu. nama? check sndiri. Then, cari tempat untuk? untuk? untuk makan! yeah. Sebenarnya tunggu akak aku dari hostel dia. Ingat dia kluar awal dari aku, tapi dia nak kuar lpas asar. Takpe, cari jalan untuk habiskan masa. Makan, pusing2..pusing2..pusing2... mana KFC kat Kl Centre? ada ker? rasa mcam ada, tapi bila nak pegi, takde plak? ajaib... McD ada, tapi alamak.xleh3. Secret Recipe, mahal2, Burger King? ok ni tapi cari yang lain dulu, Roaster?. ok fine, Burger King jelah. Makan2, tengok gelagak orang lalu lalang. Ada orang derma darah kat tengah2 kl centre. tngok kanan, 1 couple tapi dh tua, pkir +ve- dh kahwin nih, pandang kiri, couple, muda, sah tak nikah agi. jeling! (tajam jelingan aku). Beraninya? duk KL ni kene berani. tapi awas, jgn keterlaluan!

Waktu asar masuk. Air dah abis, burger dah abis, kentang dh abis. Ok, pergi solat dulu. Solat, saf tak ramai orang, kosong. takde orang.. Solat, doa. angkat beg, tunggu depan KTM Komuter, harap2 akak dapat dtg seawal mungkin. SMS, SMS, SMS, Calling2. Beli tiket dulu. Tunggu lagi (penat jadi org yg menunggu ni). Dia dh sampai, tapi duk tilik barang plak. Nk masuk dulu lah, masuk then duduk tunggu ketibaan kmuter. skali kmuter dtg, terlepas -penuh, kali kedua- terlpas lagi-penuh, ketiga- muat. tapi still padat. Akak aku? duk di couch wanita kot. Aku msg sruh dia ke sana, harap dia ke sana. Tengok couch aku, takde pun dia. pkir +ve dia di sana. SMS, dia ada didalam.

Anggaran dalam 7, 8 stesen jgk b4 sampai batu tiga. (kalau salah, sorri, xkira). Penatnya. beg laptop kat belakang ni pun berat. aggrr.. nak duduk, tapi kerusi semua penuh. tup..dh sampai. yess..lompat turun dari couch tu.(mmg dia tinggi dari tmpt berpijk di stesen tu, so kene lmpat baru best). Jumpa pun akak aku, mane dtg pun aku tak tau. Tapi kat stsen tu, kami kene tunggu lagi, tunggu akak sorg lagi. Mana dia? kata odw dh tadi.tunggu2, sampai, dlm 10minit tunggu. naik, balik rumah. makanan belambak. pe lagi, makan2.. makan2.. sate, ayam, nasi minyak, daging kambing, lemang etc. Kenyangnya. Main dgn baby Dania Insyirah lu. main2, main2, main2. aku kene gigit djari 4,5 kali. kene cekar pipit, kene tarik baju. tapi sonok main dgn baby, penat? automatik ilang.

Magrib masuk, solat, kemudian letak kepala atas bantal. Best tido sekejap nih (pkir aku). Nak lelap sekejap je ye. Tidolah aku. Penat. Jaga2 pkul 9.30 lebiy. Turun, ambik beg, bawak naik, mandi, solat. Trun semula, tngok baby dah tido, akak nge abg pgi open house. tv dibuka perlahan. Tengok tv jelah. Bukak paper skit. belek3. aik, mengagumkan 50% article dlm paper dh aku baca dlm internet. waw, aku lebih maju!huh..

Then, laptop mana? laptop aku mana? baru teringat tak ambik lagi dlm kereta. Kereta abg n akak bwk kuar. Tunggu, tunggu dan tunggu lagi. Tunggu laptop pulang. yesss, bunyi gate, mnndakn dh balik. Nak laptop saya! yes! dapat on9. dan. dan..dan...this post muncul! that all. syukran. *boring*

2 perkongsian

  1. pengembaraan yang hebat...membawa pembaca bersama belayar menghayati kembara Akh pulang ke rumah kakak....

     
  2. marzuqi Says:
  3. eyt..
    bukan kembara pun..hehe..
    saje suka2 menulis..^^,

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor