"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Orthographic Drawing + Dynamism

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Saturday, 13 November 2010

Nak bina rumah, kena cerewet dalam perkiraan.
Sarung cincin kahwin...okay tak? yg ni tak siap lagi..
Assalamualaikum...
Subjek GC untuk kali ke-2, kami dibagi assignment. Belum hantar lagi assignment pertama dah dibagi assignment kedua. Adat la kan, dah biasa. Tapi nak cerita kali ni mengenai Orthographic Drawing yang memeningkan kepala. Yeke? Ntahlah, buat waktu ni sangat sibuk dengan rafest, jadi boleh dikatakan semua kawan2 dalam bilik tak sentuh satu pun berkaitan dengan assignment GC mahupun ED. Boleh dikatakan semua terlibat dengan rafest. Sape tak kenal bilik student leaders abc 202. Dari active member, subcom society, president2, frc hinggalah fscc ad dalam bilik ni. Tak hairanlah, bila kursus kepimpinan (mclead) dulu, separuh isi bilik takde. huu..

lecture untuk Dynamism, lhA.
http://www.neatorama.com/images/2006-08/marey-bird-flight.jpg
Projek ED saiz A2 siap baru2 ni. Principle yang dgunakan
hnya students2 architecture je yang tahu kot.

Projek ED terbaru ialah mengenai Dynamism. Dynamism ni mengajar student untuk create dan research the beauty in nature that can be seen in macam mana perfectnya bila it is implied melalui symmetry, equal division dan banyak lagi perfect mathematical forms and notions. Banyak la berkaitan dengan diverse shapes, textures dan movements.

P/S: Takot kene gastrik sebab makan makanan pedas. Ihsan makan nasi + ayam + kentang+ air masak.heee...

13 perkongsian

  1. b2 sgt suka seni!
    Akh, comel ngat!
    mana aci...BAR xdk lukis2 ni....

    seni tu indah...nak bercakap kene ada seni, seni komunikasi...nak melukis mestilah perlu seni, seni lukisan....seni pun ..kene bijak dlm menghitung nombor, seni kira-kira...seni juga ada dlm tulisan, seni penulisan....wah....^_^!

    gambar 2..lukisan tu comel, penuh makna walau x siap agi, jenis lukisan gini org senang nk faham, tgk gambar dh boleh tafsir...*geleng2*...

    gambar 3...lukisan...mata b2 nampak ...klasik! suka2...ni pun Akh lukis ke...mcm susah ngat nampak nk lukis burung2 tu....nak tafsir lukisan ni kene tenung beberapa jam....

    gambar 4....mata b2 kata lukisan abstrak! Akh, lukisan ni guna...mende dh...geometri ke...guna bentuk2 kalau nak lukis...betul ke..b2 pling suka hak mcm bunga2 dengan hak wane hitam bata-bata tu...

    Akh postla byk agi gambar hak Akh lukis....b2 nk tgk gak architecture belajar psl mende agi...Akh, letak la byk agi, b2 excited! ^_^

    p/s: nak ambik mende minor kekgi ni...psikologi b2 suka..lukis2 pun b2 suke...IRK pun...

     
  2. Anonymous Says:
  3. marzuqi, awak memang tak sabar ye nak akad nikah? erm..

    marzuqi, awak memilih untuk menjadi student aed, dan apabila diberi amanah yang sepatutnya dilaksanakan and diselesaikan oleh student aed, so buatlah sehabis baik, dan yang penting kesungguhan dan keihlasan. Allah bukan tgk hasil kerja sesuatu perkara, tapi Allah lihat sejauh mana usaha kita melakukan yg terbaik untuk perkara tu. biasalah tu, belajar arts tak sama dgn belajar sciences. nak komen byk byk pasal arts pun bukan reti sgt. hanya jauhari yang mengenal manikam. huhu..

    xpe xpe, ade masa nanti share lah lebih byk ilmu yang ade..

    p/s : i am not your junior. ahaks! :p

     
  4. Anonymous Says:
  5. marzuqi, awak memang tak sabar ye nak akad nikah? erm..

    marzuqi, awak memilih untuk menjadi student aed, dan apabila diberi amanah yang sepatutnya dilaksanakan and diselesaikan oleh student aed, so buatlah sehabis baik, dan yang penting kesungguhan dan keihlasan. Allah bukan tgk hasil kerja sesuatu perkara, tapi Allah lihat sejauh mana usaha kita melakukan yg terbaik untuk perkara tu. biasalah tu, belajar arts tak sama dgn belajar sciences. nak komen byk byk pasal arts pun bukan reti sgt. hanya jauhari yang mengenal manikam. huhu..

    xpe xpe, ade masa nanti share lah lebih byk ilmu yang ade..

    p/s : i am not your junior. ahaks! :p

     
  6. =) Says:
  7. hasil kerja yang menarik..=p
    continue with da great job..

    p/s: setiap insan membesar, setiap insan belajar tetapi tak semua insan menjadi dewasa..

    abg, u know me..=)

     
  8. marzuqi Says:
  9. to B2, anonymous dan =)

    Syukran atas komen yang baik2 ni..may Allah blessing u! Memang pun tak sabar..opss, full stop bout issues.hee
    1st of all, jadi pelajar AED atau nama panjangnya Architecture and Environmental Design adalah suatu cabaran yang sangat2 hebat pada diri. Hah, tu tak kisah sebab diri saya sendiri yang cabar diri ini untuk memilih. Dulunya rasa sangat sukar bila berfikir seorg pelajar daripada bidang agama sains tulen bertukar kepada bidang seni bina. Tapi, bila dibagi knseling daripada lecturer2 yang juga dahulu seperi saya, saya akur...saya cabar diri..soal kerja, soal di GOmbak, Allah tentukan..insyaAllah, doakan saya dapat yang terbaik ye!

    khas kepada anonymous:
    sapakah diri anda, mahu juga saya kenali...bak bait2 ayat dalam cerita ayat2 cinta, sebaiknya kamu taaruf dulu ya...:-p

    khas kepada =)
    shahirun ker? ramai yang panggil saya abg.hee ramai yg saya kenal, tapi rasanya tak ramai org kenal saya...;p

     
  10. Anonymous Says:
  11. kita sudah pun bertaaruf suatu ketika dahulu. nanti ye. bila tepat masa dan ketikanya. heee :)

     
  12. Marzuqi Says:
  13. haiz..buat saspen nih...perkataan "dulu" macam dah berzaman2..brape taun agaknya?

     
  14. Anonymous Says:
  15. x sampai setahun pun.

     
  16. Marzuqi Says:
  17. nama? huruf awal. tinggal dimana?:-)

     
  18. i'm waiting Says:
  19. tough jgak jadi plajar aed ni... perlu mncari 'extraordinary' dlm stiap krja yg dihaslkan.. but its ok, Allah tdak akn mmbri ujian/dgaan/ ape shaja mlainkan hambaNya itu mampu...=)

    Berjalanlah dengan penuh harapan wlau hidup ini tak selalu bhagia, sedekahkanlah satu snyuman walau dihatimu tdak lg mampu bertahan,
    belajarlah memaafkan walau dirimu terluka,
    berhentilah mmberi alasan walau dirimu ingan menyatakan kbnaran,
    hiduplah dalam Iman walau hari dpenuhi dugaan dan berpeganglah kpd Allah wlau Dia tak klihatan..
    Moga lelahmu dihargai Ilahi walau dicemuh insani..

    p/s: boleh je taaruf kat comment site ni..

    - my personality-

     
  20. Anonymous Says:
  21. huish. byk secrete admire awak marzuqi.

    -N-

     
  22. Marzuqi Says:
  23. to some1 who waiting:
    Betol, tapi bagi saya semua course tough, mungkin ada levelnya la kan..
    nak rasa tough saya, jom tukar course, cabar diri anda! :-) hee..



    to anonymous:
    Mereka hamba seperti saya juga.:-)
    May Allah blessing us.
    insyaAllah, insyaAllah, insyaAllah...

     
  24. Marzuqi Says:
  25. Sikit lagi nak siap!

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor