"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Antara Sebab-sebab kebahagiaan.

Ditulis oleh ...:: MeNiTi HaRi ::... Wednesday, 18 March 2009

  1. Amal soleh:" Barangsiapa mengerjakan amal soleh, baik lelaki mahupun perempuan dalam keadaan beriman, maka sesungguhnya akan Kami berikan kepadanya kehidupan yang baik." (An-Nahl:97)
  2. Isteri yang solehah: "...Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri dan keturunan kami sebagai penyenang hati kami..."(Al-Furqan:74)
  3. Rumah yang luas: Dalam sebuah hadith Rasulullah s.a.w berdoa: "Ya Allah, lapangkanlah rumahku untukku."
  4. Penghasilan yang baik (halal): Dalam sebuah hadith Rasulullah s.a.w disebutkan: "Sesungguhnya Allah Maha Baik dan Dia tidak menerima kecuali yang baik-baik."
  5. Akhlak yang baik dan saling mencintai sesama manusia: "Dan Dia menjadikan aku seorang yang diberkati di mana saja aku berada...."(Maryam:31)
  6. Terhindar dari himpitan hutang dan tidak boros: ".....dan orang-orang yang apabila membelanjakan (harta) mereka tidak berlebihan, dan tidak (pula) kikir...."(Al-Isra':29).

0 perkongsian

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor