"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Hari yang biasa.

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Saturday, 20 March 2010

Short sem. 7 weeks only.Jadual belajar 2 kali ganda sem biasa. Tumpuan mesti tepat, takde aktiviti non-akademik (melalui Student Activty Dept.), kehadiran kelas mesti 80% keatas, mmg laju sangat2. Tapi tak perlu takot(utk diri sndiri), lalui je dgn cermat sambil pandang kiri kanan.

"Ilmu pengetahuan itu ibarat buah yang mampu mengenyangkan hidup"

Bagi ak time short sem ni, aktvti luar kene ada jgk, kalu x, naik bosang tahap motogp atau f1 nnti. Hari ni,(20Mac) ramai kekawan sebilik aku outing ke pwtc, katanye ada bookfair. Aku tak pergi sbb xde apa nak beli, nak jejalan saje2 no way la bagi aku time ni. First week ni asgmnet, presntation dh ad yg kene buat. Semalam akak aku ajak ke Melaka, hari ni spatutnya ke Nilai utk suatu diskusi, tapi hampeh tak jadi blake. Ke Melaka aku tolak, ke Nilai tak jadi postpone sok atau lusa. Mungkin ada hikmah, ak leh habiskan keje aku dulu kt sini.

"Mengetahui sesuatu dan memahami segala sesuatu adalah lebih baik daripada mengetahui segala sesuatu, tetapi tidak memahami sesuatu."

p/s: ak kene buat profile baru utk manage blog ni. So profile/account yg ada nama hanif tu blh kate dh jd milik kwn aku tu. Takpe, rehdo jela. tak best skit coz dituls blogging since 2010, benonyer 2004.huhu.


7 perkongsian

  1. sibuknye jadi bdk U...
    kadang sedap gak sibuk..
    baru tau hargai masa lapang hak Allah bagi tu
    rindu rase nk belajar..lama x nulis..
    (mujur kenal agi pen..)

    x sedap sikit se agi..profile view jadi sikit...sbb start 2010 balik..
    terkilan sikit la rase..nk wat gane dh...sabar..

     
  2. marzuqi Says:
  3. utk b2-tak semua g2.lumrah b2.Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi, sedih arr gok..sabar dh ar nih..

     
  4. betul tu Akh,
    hidup ini ibarat belajar menunggang motor, sekali terjatuh kerana silap percaturan, sesekali manik-manik jernih mengalir perlahan di pipi menahan kesakitan

     
  5. marzuqi Says:
  6. itu memang benar.eh jatuh moto?cam penah dengar je crite tu..b2 nagis ke time tu??ish3.

     
  7. marzuqi Says:
  8. itu memang benar.eh jatuh moto?cam penah dengar je crite tu..b2 nagis ke time tu??ish3.

     
  9. marzuqi Says:
  10. itu memang benar.eh jatuh moto?cam penah dengar je crite tu..b2 nagis ke time tu??ish3.

     
  11. mase jatuh tu x nangis...
    balik tu tiba2 sebak la pula
    rasenye sbb esok nk ambik result,
    takut,haha

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor