"...andai kamu berasa dunia ini terlalu sempit utk kamu lakukan dakwah, tadahlah tangan ke langit kerana di sana luas rahmat Tuhan yang maha indah..."
(HAMKA)

: Aku tidak memiliki sesiapa dihatiku kecuali Allah~

Salam Aidil Adha | beraya di perantauan

Ditulis oleh Muhammad Marzuqi Wednesday, 17 November 2010

Bismillahirahmanirahim...
Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakhbar, Allahuakbar....
Selamat menyambut hari raya Aidil Adha kepada semua pembaca blog saya terutamanya, ahli keluarga saya khasnya, walaupun tak semua yang membaca blog qi ni, sahabat-sahabat fscc, sahabat2 perkim kebangsaan, sahabat2 perkim uia pj, sahabat2 usrah, segala sahabat lah. Moga persahabatan kita mengandungi nilai pengorbanan dan keberanian seperti sejarah hari raya Aidil Adha yang kita sambut ni.

Saya berkorban tahun ni. Saya berkorban tak pulang ke kampung.hee Banyak sebab saya batalkan hasrat pulang ke kampung 2 hari lepas. Antaranya sebab saya ingin menyiapkan projek kos saya dengan sempurna, di kampung tak ada ramai yang membuat korban tahun ni sebab tahun ni banyak majlis2, event2 keluarga telah dilaksanakan dan akan dilaksanakan seperti perkahwinan, jamuan anak-anak yatim, pertunangan, cukur jambul dan banyak lagi. Kalau ditanya tak rindukan mak ker? Saya akui sangat2 rindu, tapi mak saya akan datang ke KL selepas beberapa hari hari raya nanti, jadi mak suruh saya beraya di rumah akak saya je bersama anak-anak, kakak, abang ipar dan abang kandung saya di Subang Jaya.

Last but not least, Selamat Hari Raya Aidil Adha. Beraya dengan pisau, sandwich board, PVC board, gunting, gam dan kertas. Moga kita dilimpahi rahmat dan keberkatan oleh Allah s.w.t.

8 perkongsian

  1. ~mieyra~ Says:
  2. slmt hr ry marz..slmt berkorban unt mcm2 jgk..=)

     
  3. Marzuqi Says:
  4. w'salam..
    same goes 2u mieyra..
    selamat hari raya aidil adha...:-)

     
  5. oh. ingatkan raya over the sea td... hee

    salam aidiladha :D

     
  6. Marzuqi Says:
  7. haha...
    blom lagi. Kumpul duit dulu.(xbyk2)

    salam aidiladha jua:)

     
  8. dilin Says:
  9. Slm Eidul Adha..
    ~mghayati erti pngorbann sjati~
    xlmbt agi kn.huhu..

     
  10. Marzuqi Says:
  11. Salam aidil adha too..
    dok, org takbir agi je nuh...:-p

     
  12. mamawana Says:
  13. Salam..

    Teguhkan semangat pengorbanan di masa mendatang. Insyaallah.

     
  14. Anonymous Says:
  15. wsalam..
    insyaAllah.
    Doakan...:-))

     

Pemilik Sementara

My photo
"To love someone is nothing, to be loved by someone is something, to be loved by someone you love is exciting, BUT to be loved by Allah is everything." Boleh dihubungi melalui: [ym][email]marz_focus91@yahoo.com

Pesanan Untuk Saya

Waktu Solat

Koleksi Gambar Kenangan

.

Beli Jongkong EMAS 999.9%


email/ym: marz_focus91@yahoo.com

Posts Glamor